OM OSS

VÅR HISTORIE

Engelsrud NFI Fyrverkeri AS er en ledende leverandør av forbrukerfyrverkeri, profesjonelt fyrverkeri og øvelsesmateriell til Forsvaret. Selskapet, Engelsrud Fyrverkerifabrikk, ble etablert på Engelsrud Gård i Asker og har historie helt tilbake til 1949. Da med produksjon av de kjente knallskuddene til Hæren som dannet grunnlaget for videreutvikling av andre pyrotekniske produkter til sivilt bruk.

fyrverkeri, new years eve, Engelsrud Fyrverkeri

VI FLYTTET

I 1953 ble det besluttet å flytte bedriften fra Asker da bebyggelsen nærmet seg vårt område, og i 1954 var bedriften etablert på Sandtangen, Sarpsborg. Her disponerer vi vel 90 mål som ble utbygget med i alt rundt 40 hus i ulike størrelser slik at farlige stoffer hadde sine produksjonshus.

 

Forbruksfyrverkeriet produseres i dag i Kina, og importeres til vårt lager i Sarpsborg for videre bearbeidelse, ompakking og distribusjon over hele landet.

Engelsrud NFI Fyrverkeri AS og Engelsrud Fyrverkerifabrikk AS

I 2001 ble den tradisjonsrike Engelsrud Fyrverkerifabrikk AS i Sarpsborg slått sammen med Norsk Fyrverkeri Import AS til Engelsrud NFI Fyrverkeri AS. Selskapet har, både gjennom sin ekspansjon og ved å vinne nasjonale displaymesterskap, vist at høy kvalitetsbevissthet og håndverkstradisjoner kan gå hånd i hånd med nytenkning i form og uttrykk. Selskapet har stått bak mange av de største fyrverkeriarrangementene i landet opp igjennom de siste 60 årene.

PRODUKSJON AV MILITÆRE ARTIKLER

Engelsrud Fyrverkerifabrikk har siden 1949, produsert militære artikler, hovedsakelig for Hæren i Norge.

Det ble også produsert fyrverkeri i mange år både for det profesjonelle markedet og for den alminnelige forbruker som kjøper sitt fyrverkeri i butikken hver romjul.

Nå er fyrverkeriproduksjonen lagt ned da dette segmentet importeres fra andre land. Militære effekter produseres fortsatt og det mest kjente er Knallskuddet til Hæren. Dette har alltid blitt produsert på fabrikken på Sandtangen i Sarpsborg. Etter hvert som behovene endrer seg, blir det nå også produsert diverse andre effekter for å simulere røyk, ild og lyd, da spesielt til øvelsesbruk på Rena.

Markedene er også utvidet til andre Europeiske land.